tisdag 4 januari 2011

Gable-box

Vi var bortbjudna på nyårsaftonen och då ville vi givetvis ha något med oss till värdparet. Det blev en Gable-box som jag fick inspiration att göra när jag var in i butiken smått o gotts blogg. Jag gjorde måtten på boxen utifrån den ask som skulle ligga i boxen.

Eftersom det var en gåva till slutet av ett år och början av ett annat så fick det bli temat på boxen. Ena sidan är texten "Gott slut" och på den andra sidan "Gott Nytt".

Jag stansade ut texten och hade på glitterlim i silver på dem. Det är två bokstäver per bokstav. Jag vände på pappret när jag stansade ut den andra sidan av bokstaven för att få den strukturerade sidan av pappret utåt åt båda håll. Fast egentligen hade jag nog inte behövt göra så eftersom jag hade på glitterlim sedan ;)

Jag har använt svart cardstock som stomme. Det mönstrade är tapet. Blommorna kommer från ljusmanschetter. Tagen går att öppna så texten är skriven inuti den.

Eftersom gåvan som skulle ligga i var ganska tung så förstärkte jag runt handtaget med cardstock på insidan. Det fungerade och höll bra :)

Kan tillägga att jag även stansade ut vineslingor i enfärgad svart och grå tapet som jag använde som skälkar till blommorna. Det syns inte så bra på bilderna tyvärr.


5 kommentarer:

bili sa...

Snyggt! Kul idé att använda tapet. Har oxå blivit inspirerad av Monicas gablebox.

Britt-Inger sa...

Läcker!!! Och kan man använda allt inom denna värld, skulle tro det! Endast fantasin som stoppar en.
God fortsättning!
Kram, Britt-Inger

Monica sa...

ohh, läckert!! tyckte det var fyndigt av dig att ha "gott slut" och "gott nytt" på varje sida, det kändes riktigt genomtänkt :)

kul och kunna inspirera dig ibland så som du inspirerar mig!

många kramar

Anonym sa...

Vad är väl en Sindras gable-box i bloggen?
Alldeles, alldeles underbar!!
:)
/Elisabet, som inte är inloggad

Tesa/Therese sa...

Tack för din återkoppling. Inch håller på att bli ett så vedertaget mått här i Sverige på nästan allt man gör och på de hjälpmedlen man använder inom denna hobby. Även när man inspireras av utländska bloggar är det ju inch som gäller. Min tanke bakom det hela var just att även utländska besökare ska få ett hum om vilka mått det är. Men naturligtvis kan man ju presentera det i båda måtten så jag tar med mig din önskan.
Kram & god fortsättning!
Tesa