lördag 26 juni 2010

Sommar, bad och sol

Sommar, bad och sol uppmärksammas hos Kort i Fokus. Då kan det vara skönt att sitta i solen på en bänk och svalka fötterna i en balja samtidigt som man njuter av djur och natur. Det var vad jag tänkte på när jag gjorde mitt DT-kort.
Motivet kommer från Bildmålarna. Det har jag värmeembossat när jag stämplade upp det. Sedan färglagt det med Distressfärger. Likadant gjorde jag med solen. Fjärilarna är också värmeembossade och sedan utstansade. På med utstansade swirlar och blommor och blad. Blommorna glittrade jag till lite med glitterlim. Den här gången dekorerade jag insidan också. Stansade ut en bårdkant runt pappret med stansar från Martha Stewart som jag lade på lite Distressfärg på. Lite dekoration blev det där med :-)
TREVLIG SOMMAR! :)


måndag 21 juni 2010

Utlottning hos mig :)

Den här utlottningen började med att Lady L hade en utlottning i sin blogg med något som hon hade altrat. Den utlottningen vann jag! :)

När jag sedan altrade en likadan grej i en tävling utmanade Lady L mig att också ha en utlottning med just den altrade grejen som vinst. Så klart att jag nappar på det! Så nu är utlottningen här, den första i min blogg! :)


söndag 20 juni 2010

Värmeembossade kort

I dag har jag roat mig med att värmeembossa det fina motivet från Inkido. Jag använde också en del av en klockstämpel med spläschar (vet inte vad det heter, hihi) på från Stämpelboden för att få till "spläscharna" runt motivet. Det är intressant att se hur olika kort blir med samma upplägg beroende på vilka färger man använder. Jag gjorde ett kort i blått och guld och ett kort i rosa och brunt :)

torsdag 17 juni 2010

Sommarstädning!

Hur du snabbt fixar sommarstädningen:
1. Skapa en mapp på datorn.
2. Ge mappen namnet "stöket i huset."
3. Ta bort mappen.
4. Datorn kommer att fråga: "Vill du ta bort stöket i huset permanent?
5. Svara ja.
6. Lägg fötterna på bordet, ta en drink och läs en god bok ;)

Kramis

söndag 13 juni 2010

Skiss

Mitt sista bidra till Scrap & Trycks tävlingshelg blir ett kort som är gjort efter en kortskiss. Tävling nr 2. Det har varit roligt och inspirerande att vara med i deras JuniCrop som jag bara halkade in på, och se blev det hela sex bidrag från mig! :O) Fråga inte mig hur det gick till...det bara blev ;))

lördag 12 juni 2010

Måste/Får inte

Ännu ett bidrag har jag gjort till Scrap & Trycks JuniCrop. Det här är utmaning nr 6. Måste/Får inte.

Man måste ha med:
- Minst 6 blommor
- Fjäril
- Cirklar
- Metalldekorationer

Får inte ha med:
- Band eller spets
- Knappar
- Rivna kanter
- Kakservett
Jag gjorde ett flyttkort, som en vän till mig ska få som nyligen har flyttat :)

Altra något

Tävling nummer 10 Inne hos scrap & Tryck är att altra något. Det gjorde jag förstås... ;-)

Chokladkort - Värmeljuskortsvariant

Scrap & Trycks Junicrops utmaing nr 5 är Bingo. Jag valde en bingorad där man måste ha med bling, blommor, tags och spets. En till variant av chokladkort blev det ;)) Den här gången med utgick jag från värmeljuskortvarianten.

Annorlunda kortvikning - Chokladkort

Utmaning nr 8 hos Scrap & Tryck. Annorlunda vikning. Jag valde att göra ett chokladkort efter modellen tepåsekort, fast jag ändrade måtten så det passade till Werther´s Originals mindre chokladbitar i stället, chokladälskare som jag är ;-)
Så här ser insidan ut.

Monokromatiskt slidecard

Det är JuniCrop inne hos Scrap & Tryck den här helgen med massor av roliga utmaningar. Det här kortet gjorde jag till utmaning nr 4. Monokromatiskt kort.

tisdag 8 juni 2010

Tepåsekort

Nu har jag gjort mitt första tepåsekort. Det var en rolig och annorlunda vikning. Jag valde att inte ha tepåsar i den, utan gjorde tags istället den här gången.
Jag gick efter två olika beskrivningar, så jag lägger in länken till dem båda två. http://rastahobby.blogspot.com/2010/04/tutorial-pa-te-posekort.html och http://www.splitcoaststampers.com/resources/tutorials/teabagholder/

Och du, har du sett att jag har en säljblogg? Där lägger jag ut både nytt och gammalt som jag säljer. Välkommen in!



fredag 4 juni 2010

Tjuvstart på Nationaldagsfirandet hos Kort i fokus

Inne hos Kort i Fokus tjuvstartar man nationaldagsfirandet i dag med några kort. Ett av dem är det som jag har gjort.
Jag valde att göra ett stilrent kort med svenska flaggan i fokus. Det kändes naturligt att välja färgerna gult, blått och grönt till Nationaldagen.

torsdag 3 juni 2010

Månadens utmaning hos Kort i Fokus

Nu är juni månads utmaning igång inne hos Kort i Fokus. Månadens tema är vintage.
Jag gjorde ett vintagekort i stafflimodell. Testade att göra kortfomen med spellbinders och jag blev riktigt nöjd med resultatet. Jag har även gjort blomsterkvisten själv. Riktigt roligt att göra den också :-) Rev och skrapade kanterna och på med lite Versa Color Pinecone, runt pappren, på blommor och blad, spetsen och grattisstämpeln. En fjäril och lite bling fick avsluta det hela.